A természetességet elkísérjük a palackig.

Termékeink

Tevékenységünk során adottságainkat figyelembe véve s hozzáadva legjobb tudásunkat az ökológiailag fenntartható fejlődést célozzuk meg: a lehető legkevesebb beavatkozással a természetes folyamatokba úgy a szőlőtermesztés, mint a borkészítés során…

Bemutatkozás

Hozzáadva legjobb tudásunkat…

Tevékenységünk során adottságainkat figyelembe véve s hozzáadva legjobb tudásunkat az ökológiailag fenntartható fejlődést célozzuk meg: a lehető legkevesebb beavatkozással a természetes folyamatokba úgy a szőlőtermesztés, mint a borkészítés során
 
A tradíciókat ismerjük és tiszteljük,megtartjuk és felhasználjuk a modern borkészítés eszköztárát is. A Bíbor Birtokkal új fejezetet kezdünk családunk borkészítési tradícióiban!
 
Kiemelkedő minőségű borok kizárólag jó minőségű szőlő és jó minőségű talaj találkozásából születnek. A különböző dűlőkből (termőterületekről) származó borokat külön kezeljük. A borász szakmában nagy jelentősége van annak, hogy a szőlő olyan területről származzon, ami a szőlő igényeit minél jobban kielégíti. A termőterületeknek a szőlő termesztésére való alkalmasságát az úgynevezett ökotóp pontrendszer minősíti környezeti szempontból. Borainkhoz az alapanyag magas ökotóp értékű dűlőkből érkezik. Nálunk a dűlőszelekció a telepítéssel kezdődik.

 
A szőlő művelése során a hozam korlátozására törekszünk a metszéstől a zöldmunkákig, vagyis az egy tőkén termelt szőlő mennyiségét a kiváló minőség érdekében alacsonyan tartjuk (alacsony tőketerhelés).

 
A bor készítése során előtérbe kerül a tartalmasság, a kifinomultság, az elegancia, az exkluzivitás, akár ha selymes bársonyról beszélnénk, ami a nemesség jelképe, akárcsak a bíbor szín.

 
Borainkban és kapcsolatainkban egyaránt megtalálható közvetlenség és a mélység, a kihívás és a kreativitás, a méltóság és a titokzatosság. Hogyan jelenik ez meg borainkban? Lássuk a Classicus sort! A Prémium még hordóban érik.